Διονύσης Ν. Φακίτσας

Διονύσης Ν. Φακίτσας

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Φακίτσας Διονύσης. Γεννήθηκα το 1978. Μένω μόνιμα στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.  Οι γονείς μου είναι ο Νίκος και η Κλεοπάτρα. Έχω και ένα μεγαλύτερο αδερφό το Βασίλη.

Είμαι τετραπληγικός με στοιχεία αθέτωσης από τη γέννηση μου. Οι γονείς μου καταλάβαιναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ανάπτυξή μου, αλλά ο γιατρός  που με παρακολουθούσε τους έλεγε «θα δούμε». Μέχρι είπε τους γονείς μου, στα δυόμιση μου χρόνια να με πάνε στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων.

Στο Κέντρο έκανα φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία. Παίρναμε οδηγίες για τις ασκήσεις και τις κάναμε στο Καρπενήσι.

Στα τέσσερα μου χρόνια πήγα σε κανονικό σχολείο στο Καρπενήσι στα προνήπια. Οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές με δέχτηκαν και με βοήθησαν. Όταν πήγαινε η τάξη μου εκδρομή πήγαινα και εγώ με την μητέρα. Πήγαινα με την μητέρα σε γενέθλια συμμαθητών μου και αυτοί ερχόταν στα δικά μου γενέθλια.

Είχα αρχίσει να γράφω με το μολύβι αλλά αυτό μου έκανε κακό (γιατί είχα ένα σφίξιμο πίσω στον αυχένα από τότε που γεννήθηκα), η κατάσταση επιδεινώνονταν και θα πήγαινε πίσω το περπάτημα. Γι’ αυτό στη Πρώτη και στη Δευτέρα δημοτικού, είχα στη τάξη πάνω στο θρανίο μου ένα μαύρο πίνακα  με γράμματα και αριθμούς με μαγνήτη, όπου σχημάτιζα διάφορες λέξεις από την ορθογραφία, ή διάφορες αριθμητικές πράξεις. Μετά στα οχτώ μου χρόνια, το καλοκαίρι που θα πήγαινα Τρίτη Δημοτικού, άρχισα να μαθαίνω να γράφω σε ηλεκτρική γραφομηχανή, για να γράφω τα μαθήματα μου.

Συμμετείχα σε πάρτι που έκανε η τάξη μου. Από την Πέμπτη Δημοτικού άρχισα να πηγαίνω με την μητέρα και σε μονοήμερες εκδρομές. Στα δέκα μου χρόνια έμαθα να γράφω στον υπολογιστή και στα έντεκα μου χρόνια αγόρασα υπολογιστή.

Στα δώδεκα μου χρόνια πήγα Γυμνάσιο. Ομολογώ πως δυσκολεύτηκα στην αρχή, αλλά μετά συνήθισα και κατάφερα να περάσω όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Το καλοκαίρι του 1992 πήγα στη Βόρεια Γαλλία για να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο που διοργανώθηκε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων “HORIZON”. Ήταν σεμινάριο φιλίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες των χωρών της Ευρώπης. Συμμετείχε και η Ελλάδα, με εκπρόσωπο το Καρπενήσι, με μία ομάδα τεσσάρων ατόμων ανάμεσα τους, ήμουνα εγώ και η μητέρα μου.

Από το Νοέμβριο του 1992 μέχρι το Μάρτιο του 1993 παρακολούθησα σεμινάριο, με δυο γνωστικά αντικείμενα: την Κατάρτιση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και την Εκμάθηση Αγγλικής Γλώσσας όπου έγινε στο Καρπενήσι. Το διοργάνωσε η Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης “Ευρυτανία ΑΕ” σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στα πλαίσια των επιδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων “HORIZON”. Είχε συνολική διάρκεια 300 ωρών.

Το φθινόπωρο του 1993 πήγα στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο. Με σκοπό να διαλέξω την ειδικότητα Προγραμματιστών Πληροφορικής από τη Δευτέρα Λυκείου. Την Άνοιξη του 1994 και για ενάμισι χρόνο έκανα ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών.

Στην Τρίτη Λυκείου πήγα με την τάξη εφταήμερη εκδρομή στην Κρήτη (με συνόδευσε η μητέρα). Η διαδρομή που κάναμε ήταν: Ηράκλειο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο, Χανιά. Στην εκδρομή πέρασα καλά.

Αποφοίτησα το 1996 από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου από το Τμήμα Προγραμματιστών Πληροφορικής με Μέσο Όρο 17 3/9.

4 Replies to “Διονύσης Ν. Φακίτσας”

  1. Ο Διονύσης είναι από τους ποιο μαχητές με την καθαρότερη ψυχή που έχω γνωρίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.