Τηλεόραση με εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG4

Τηλεόραση με εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG4

   Οι τηλεοράσεις αγορασμένες πριν από το 2010 ας είναι και LCD συνήθως δεν διαθέτουν κωδικοποίηση MPEG-4 για τα ψηφιακά κανάλια. Γι’ αυτό υπάρχει λύση να αγοράσουμε από κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG-4.

Τον αγοράσαμε τον αποκωδικοποιητή και τον συνδέσαμε πως θα αλλάζουμε τα ψηφιακά κανάλια;

  1. Παίρνουμε το τηλεκοντρόλ της τηλεόραση. Την ανοίγουμε από το κουμπί .
  2. Αν δεν μας εμφανίσει εικόνα καναλιού πατάμε το κουμπί  «AV» ή .
  3. Αφήνουμε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
  4. Παίρνουμε το τηλεκοντρόλ του ψηφιακού αποκωδικοποιητή. Για αλλαγή των καναλιών με τα πλήκτρα για να πάμε μπροστά  «P +» και πίσω «P -».
  5. Για να αυξήσουμε «V +»  ή να μειώσουμε «V -» την ένταση του ήχου της τηλεόρασης, χρησιμοποιούμε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.                                                    Σημείωση: Μπορούμε να χαμηλώσουμε την ένταση του ήχου της τηλεόρασης, από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Και να χρησιμοποιούμε το τηλεκοντρόλ της του αποκωδικοποιητή για να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ένταση του ήχου της τηλεόρασης.
  6. Αν κάποια φορά μας εμφανίσει ένα παράθυρο στην οθόνη με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατάμε «Exit» ή «Return» κλείνει το παράθυρο.
  7. Για να ακούσουμε ραδιόφωνο πατάμε το πλήκτρο  «TV/Radio» για επιστροφή στη τηλεόραση πατάμε το ίδιο πλήκτρο.
  8. Για να κλείσουμε την τηλεόραση χρησιμοποιούμε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, με το κουμπί .

Μπορεί τα παραπάνω πλήκτρα είναι ενδεικτικά των τηλεκοντρόλ. Να διαφέρουν με τη δική σας τηλεόρασης ή και τον ψηφιακό σας αποκωδικοποιητή ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή .