Κοινωνία

Καθαρές Κουβέντες – Φεβρουάριος 2007

“Καθαρές κουβέντες” είναι μια νέα στήλη που εγκαινιάζεται σήμερα στα “Ευρυτανικά Νέα”, η οποία θα καταπιάνεται με θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Αναπήρους τους χαρακτηρίζει ο συντάκτης της, ανάπηρος αυτοαποκαλείται και ο ίδιος (εκ γενετής, τετραπληγικός). Εμείς καλωσορίζουμε την νέα αυτή στήλη η οποία ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε μόνιμη εβδομαδιαία στήλη.                   “Ε.Ν.

Γεια σας,

Από αυτή την εβδομάδα, αρχίζω μια νέα παροδική στήλη (θα εμφανίζεται όποτε έχω κάτι να γράψω) στα «Ευρυτανικά Νέα». Όπου θα εμφανίζει τα προβλήματα, και όχι μόνο, που αντιμετωπίζει ο συγχρόνως Ανάπηρος όπως άλλωστε είμαι και εγώ.

Διαβάστε περισσότερα…

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ “SPECIAL OLYMPICS”-Φεβρουάριος 2007

Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω την εφημερίδα τα «Ευρυτανικά Νέα» τα καλά τους λόγια. Με τιμάει η πρόταση να γίνει μόνιμη εβδομαδιαία η στήλη  «Καθαρές Κουβέντες». Για να μην λέω μεγάλα λόγια μάλλον η στήλη θα γίνει μόνιμη προς το παρόν.

Διαβάστε περισσότερα…

Φιλία-Απρίλιος 2007

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με την «Φιλία». Η φιλία μεταξύ των ανθρώπων είναι αν έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Θα αναλύσω αυτό το θέμα

Διαβάστε περισσότερα…

Καλές συνθήκες στην καθημερινότητα-Μάιος 2007

Οι περισσότεροι από μας ξέρουμε πως οι “συνθήκες” της καθημερινότητας δεν είναι οι καλύτερες. Πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις “συνθήκες” αυτές; Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα στην σημερινή μας εποχή όπου επικρατεί το “άγχος” και το “στρες”, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ. Έτσι το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαλάμε την υγεία μας. Τα αναρωτηθήκατε ποτέ; Αυτές τις απαντήσεις θα προσπαθήσω να σας δώσω μέσα από τα βιώματα μου αλλά και από τις διάφορες πηγές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα…

Ίσες Ευκαιρίες για όλα τα παιδιά του κόσμου-Σεπτέμβριος 2011

Άνοιξαν τα σχολεία, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπου συναντήθηκαν οι παλιοί και οι νέοι συμμαθητές. Θέλουμε να σταθούμε τους νέους μαθητές ή μαθήτριες, όπως είναι φυσιολογικό μπορεί να υπάρχει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, σε κανονικό σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα…

ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Παραπληγικοί : άνθρωποι σαν όλους τους άλλους

Η παραπληγία είναι η κάκωση του νωτιαίου μυελού, η οποία προκαλείται συνήθως από κάποιο σοβαρό ατύχημα, από ασθένειες εκ γενετής ή από μία περίπλοκη γενετική ατέλεια της σπονδυλικής στήλης που ονομάζεται δισχιδής ράχη. Επομένως, οι παραπληγικοί είναι άτομα που δεν μπορούν να ελέγχουν ορισμένα μέλη του σώματός τους, πράγμα που καθιστά απαραίτητη τη χρήση κάποιου βοηθητικού οργάνου, όπως είναι η αναπηρική καρέκλα ή άλλες υποστηρικτικές συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα…