Σπουδές του/της φοιτητή/τριας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Α’-Φεβρουάριος 2007

Από αυτή την εβδομάδα για 3 εβδομάδες θα ασχολούμαι με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ή κοινώς Ε.Α.Π. (πιο πολύ για τους ανάπηρους που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες), γιατί μέσα από την εμπειρία που έχω αποκτήσει από τα 2 χρόνια σπουδών στο Τμήμα Πληροφορικής. Θέλω να τονίσω μερικά σημεία για τους σπουδαστές/τριες που κληρώθηκαν φέτος από το Ε.Α.Π. τους εύχομαι καλή συνέχεια…

Διαβάστε περισσότερα…

Σπουδές του/της φοιτητή/τριας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Β’-Μάρτιος 2007

Πριν συνεχίσω την ανασκόπηση στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι ένα ανοικτό σύστημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που η μάθηση γίνεται εξ αποστάσεως μέσω internet: http://www.eap.gr έχει σαν σκοπό: Την μόρφωση η οποία είναι δικαίωμα όλων, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους (δια βίου μάθησης). Τους προπτυχιακούς φοιτητές στο Ανοιχτό, αντί για εξάμηνα υπάρχουν οι Θεματικές Ενότητες.

Διαβάστε περισσότερα…

Σπουδές του/της φοιτητή/τριας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (μέρος Γ’)-Μάρτιος 2007

Η συνέχεια από το Β’ μέρος.

Τον Ιούνιο, μπήκα στο site: http://www.eap.gr και δήλωσα 2 ΘΕ την ΠΛΗ10 (θα την επαναλάμβανα από το προηγούμενο έτος) και την ΠΛΗ11.

Τα βιβλία τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οπότε δεν είχα προαπαιτούμενο χρόνο για να μελετήσω (καλά) τα βιβλία. Γιατί η επίσημη έναρξη είναι της 20 Σεπτεμβρίου του κάθε Ακαδημαϊκού Έτους στο Ε.Α.Π.

Διαβάστε περισσότερα…