Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

 

Είμαι 23 χρόνια ΑμΕΙ από τότε που γεννήθηκα. Λόγω της εμπειρίας μου που έχω αποκτήσει μέσα από αυτόν το χώρο, θέλω να σας πω τη γνώμη μου σχετικά με την ανεξαρτησία των Ανθρώπων με Ειδικές Ικανότητες.

Λόγω της αναπηρίας τους έχουν βοήθεια από την οικογένεια τους (και εγώ την έχω). Εμείς που ζούμε με τις οικογένειες μας δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο από τους συγγενείς, αλλά πρέπει να βασιζόμαστε περισσότερο τις ικανότητές μας. Μην νομίζετε επειδή θέλουμε βοήθεια από τους συνανθρώπους μας δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα πράγματα και όποιος σας πέρασε αυτή την αντίληψη είναι λανθασμένη. Μέσα στη ψυχή μας έχουμε μεγάλη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την ίδια τη ζωή με τις δυσκολίες της και από μόνοι μας.

Θέλετε να σας λυπούνται και  να λένε: «αχ το καημένο», πιστεύω πως όχι. Γι’ αυτό σας λέω πάρτε τη ζωή στα χέρια σας. Πάρτε παράδειγμα εμένα είμαι τετραπληγικός και έχω καταφέρει να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα. Μέχρι εκεί που μπορώ να είμαι ανεξάρτητος. ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!

Δημοσιεύτηκε στο site: “disabled.gr” τoν Ιούνιο του 2002.