Σπουδές του/της φοιτητή/τριας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Γ’-Μάρτιος 2007

Σπουδές του/της φοιτητή/τριας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (μέρος Γ’)-Μάρτιος 2007

Η συνέχεια από το Β’ μέρος.

Τον Ιούνιο, μπήκα στο site: http://www.eap.gr και δήλωσα 2 ΘΕ την ΠΛΗ10 (θα την επαναλάμβανα από το προηγούμενο έτος) και την ΠΛΗ11.

Τα βιβλία τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οπότε δεν είχα προαπαιτούμενο χρόνο για να μελετήσω (καλά) τα βιβλία. Γιατί η επίσημη έναρξη είναι της 20 Σεπτεμβρίου του κάθε Ακαδημαϊκού Έτους στο Ε.Α.Π.

Η Θεματική Ενότητα ΠΛΗ11 ήταν κυρίως θεωρητική Ενότητα. Γι’ αυτό κάθε δεκαπέντε μέρες μέσω internet έπρεπε να υποβάλλω ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Ξεχωριστές οι Γραπτές Εργασίες

Το Ακαδημαϊκό Έτος 2005-2006 παρακολούθησα όλες τις ΟΣΣ των ΘΕ ΠΛΗ10, ΠΛΗ11 Εδώ να σημειώσω: (επειδή δεν «κρατούσα» χειρόγραφες σημειώσεις), κουβαλούσα δημοσιογραφικό κασετόφωνο τις συναντήσεις (ενημέρωνα τους καθηγητές και δεν είχαν πρόβλημα). Μετά στο σπίτι άκουγα τις κασέτες όταν έγραφα τις Γραπτές Εργασίες.

Τον Οκτώβριο εγκρίθηκε η υποτροφία μου (είχα υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τα ΑμΕΑ, την Άνοιξη του 2005) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (με βάση το ποσοστό αναπηρίας) είχα επιστροφή όλων των χρημάτων που πλήρωσα για τις ΘΕ.

Ο καθηγητής μας είχε πει από την 1η ΟΣΣ, η επικοινωνία μαζί του να γίνεται με 3 τρόπους: 1) Με email. 2) Μέσω του forum του τμήματος. 3) Τηλεφωνική επικοινωνία να γίνεται μόνο μια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας. Το σεβάστηκα και τις διακοπές των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς Εκείνη την περίοδο (είχα Γραπτή Εργασία στη ΘΕ ΠΛΗ10), δεν υπήρχε καλή επικοινωνία με τον καθηγητή. Γιατί είχα απορίες στην Γραπτή Εργασία, έστελνα emails και μηνύματα στο forum. Ο καθηγητής, απάντησε μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο (Την Δευτέρα θα έπρεπε να παραδώσω ερωτηματολόγιο για την ΘΕ ΠΛΗ11) την Γραπτή Εργασία την Κυριακή αργά το βράδυ. Η τελική ημερομηνία παράδοση της 2ης Γραπτής Εργασίας ήταν την Τρίτη.

Αρχές Φεβρουαρίου ήρθαν 2 εργασίες μαζί των 2 Θεματικών Ενοτήτων ΠΛΗ10, ΠΛΗ11 συμμετείχα σε 2 ΟΣΣ μαζί. Η ΠΛΗ10 ήταν πρωί 11 – 15:00. Η ΠΛΗ11 ήταν απόγευμα 16:00 – 20:00.

Έπρεπε σε 20 μέρες από την ΟΣΣ έπρεπε να παραδώσω και τις 2 Γραπτές Εργασίες. Κοιμόμουν τα βράδια 2 ώρα την νύχτα. Παρόλο τα πρωινά εργαζόμουν σε γραφείο. Αλλά τι να έκανα τα όρια παράδοσης των Γραπτών Εργασιών ήταν αυστηρά.

Προβλήματα στις τελικές εξετάσεις: Ήταν αρχές Ιουνίου μέρα Παρασκευή μεσημέρι (με το λεωφορείο τον τρεις και μισή θα έφευγα για Αθήνα) ,  τυχαία μπήκα και είδα τα emails.

 Ένα email ήταν του καθηγητή από την ΘΕ ΠΛΗ10. Το οποίο έλεγε να στείλω επειγόντως με FAX στη γραμματεία του ΕΑΠ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γράφοντας τον τρόπο με τον οποίο ήθελα να εξεταστώ. Τελικά τα έστειλα την επόμενη εβδομάδα.

Αφού είδαν εξέταση με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, μου πρότειναν να πάω τον δικό μου ηλεκτρονικό υπολογιστή, από το Καρπενήσι στην Αθήνα τους είχα πει όχι (είχα κανονίσει άτομο από την γραμματεία να έβαζε ηλεκτρονικό υπολογιστή τις εξετάσεις) Ενώ ο καθηγητής με ρώτησε (από τον Φεβρουάριο) πως ήθελα να εξεταστώ τις Τελικές Εξετάσεις. Απάντησα με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο καθηγητής είπε εντάξει θα τα κανονίσω ΟΛΑ θα ζητούσε παράταση χρόνου τις Τελικές Εξετάσεις (γιατί γράφω αργά). Ποια ΟΛΑ; Πριν από δεκαπέντε μέρες των Τελικών Εξετάσεων να ζητάνε πώς να εξεταστώ;

Έχει και συνέχεια, τις Τελικές Εξετάσεις ΠΛΗ10 πήγαν όλα καλά μου βάλανε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μέχρι που ο καθηγητής ήρθε εκεί που έγραφα και μου είπε πως πρέπει να τελειώσω μαζί με τους συμφοιτητές μου, ενώ όταν άρχισε η εξέταση είπε πως θα είχα παράταση χρόνου.

Με όλα αυτά τα προβλήματα προς το τέλος έπαθα υπερκόπωση. Δεν πρόλαβα να συμμετέχω τις Τελικές Εξετάσεις τις ΘΕ ΠΛΗ11.

Για ότι σχόλια θέλετε να κάνετε, ή παρατηρήσεις ακόμα και προτάσεις για την στήλη, μπορείτε να με βρείτε στο site ή στην ιστοσελίδα: http://www.dionfakitsas.gr – «Διάφορες Καθημερινές Λύσεις» Μπορείτε να στείλετε και email: dionfakitsas@dionfakitsas.gr Θα χαρώ να ανταλλάσουμε απόψεις όχι μόνο για την αναπηρία αλλά και για άλλα θέματα.

 Δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2007 στα “Ευρυτανικά Νέα” στη στήλη “Καθαρές Κουβέντες” του Διονύση Ν. Φακίτσα