Διονύσης Ν. Φακίτσας

Το χρονικό διάστημα 1996-1997 φοίτησα στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου με ειδικότητα «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής».

Το Φθινόπωρο του 1997 παρακολούθησα ένα σεμινάριο στην Αθήνα διάρκειας 270 ωρών. Παρακολούθησα το τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Αυτοματισμό Γραφείου (Windows 3. 11 & 95, MS Word 6.0, MS Excel 5.0) με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στα πλαίσια επιδοτούμενων Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για την Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας.

Το Δεκέμβριο του 1997 πέρασα με επιτυχία τις εξετάσεις για την πιστοποίηση του πτυχίου των ΙΕΚ στη Λαμία.

Το Καλοκαίρι του ‘1998 έγραψα τα πρώτο άρθρο με τίτλο “Ενημέρωση των ανθρώπων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.” Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Αναπηρία Τώρα”, τον Απρίλιο του 1999.

Από τον Οκτώβριο του 1998 μέχρι τον Ιανουάριο του 2000 πήγα σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Αθήνα. Παρακολούθησα το τμήμα “Υπάλληλος Σύγχρονου Ηλεκτρονικού Γραφείου” και εκπαιδεύτηκα στα παρακάτω μαθήματα: Αλληλογραφία, Επικοινωνία στον εργασιακό χώρο, Λογιστική, Χρήση μηχανημάτων γραφείου. Χρήση Η/Υ (Windows ’95, MS Office 97, Internet – Multimedia). Το πρόγραμμα αυτό είχε στόχο την προώθηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε Εταιρείες μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τέσσερα χρόνια.

Στο διάστημα που έμεινα στην Αθήνα, συγχρόνως είχα και άλλες δραστηριότητες: Κολύμπι, Γυμναστική, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία. Έγινα Μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών “ΕΡΜΗΣ”.

Το Μάιο του 1999 πήγα με την σχολή Κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου.

4 Replies to “Διονύσης Ν. Φακίτσας”

  1. Ο Διονύσης είναι από τους ποιο μαχητές με την καθαρότερη ψυχή που έχω γνωρίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.