Εντυπώσεις από την εκδήλωση Το Θαύμα της Διαφορετικότητας που έγινε τις 5-12-2018

Εντυπώσεις από την εκδήλωση Το Θαύμα της Διαφορετικότητας που έγινε τις 5-12-2018

Είμασταν παρόντες στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Το Θαύμα της Διαφορετικότητας» που έγινε τις 5-12-2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Την εκδήλωση την διοργάνωσε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καρπενησίου  Η αίθουσα ήταν γεμάτη από τα παιδιά όλων των Γυμνασίων της Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση την άνοιξε ο κ. Δημήτρης Τσιγαρίδας Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. μας είπε λίγα λόγια για τους στόχους της εκδήλωσης. Ύστερα έκαναν σύντομους χαιρετισμούς ο κ. Άρης Τασιός Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, ο κ. Νίκος Σουλιώτης Δήμαρχος Καρπενησίου, η κα. Κατερίνα Καλαντζή Περιφερειακή Σύμβουλος, η κα. Βασιλική Φεγγούλη εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων, ο κ. Γεώργιος Μητροπολίτης Καρπενησίου. Θα μας συγχωρέσετε αλλά αξίζει να σταθούμε στο χαιρετισμό του κ. Γεώργιου εν ολίγοις μας είπε πως τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι όλα τα ίδια. Το καθένα κάνει διαφορετική δουλειά έτσι και οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί!!!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μετά ξαναπήρε το λόγο ο κ. Δημήτρης Τσιγαρίδας μας έκανε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάχθηκε στο πλαίσιο σχολικών αθλητικών πανελλήνιων αγώνων του Ν. Ευρυτανίας που σχετιζόταν με τις συμπεριφορές των μαθητών γυμνασίων απέναντι τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καρπενησίου, αυτό έγινε που αγωνίστηκαν κοινά στα αθλήματα. Τα παιδιά απάντησαν και έδειξαν πως αποδέχονται τη διαφορετικότητα και μεγαλώνει η αποδοχή προς τα ΑΜΕΑ όταν συναναστρέφονται συχνά.

Ύστερα μίλησε η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Π.Ε. Ευρυτανίας η κα. Αναστασία Κριπάτση-Μπάρκα. Μας διηγήθηκε με ωραίο τρόπο ως γονιός πως μπόρεσε να μεγαλώσει με θυσίες ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Συγχρόνως με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε της κοινωνίας, του σχολείου και των παιδιών.

Η τελευταία ομιλήτρια ήταν η Κοινωνική Λειτουργός ΚΕ.ΔΔ.Υ. Ευρυτανίας η κα. Αντιγόνη Λυκοκάπη μας έκανε την παρουσίαση τις γνώμες των μαθητών της Ευρυτανίας για το τι ορίζουν ως “διαφορετικό”. Η απάντηση με το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν “όλοι είμαστε ίσοι”.

Στο τέλος είδαμε τη ταινία “Wonder” με θέμα τη διαφορετικότητα. Η ταινία εστιάζει σε ένα παιδί με παραμόρφωση στο πρόσωπο και πως το δέχτηκαν οι μαθητές στο σχολείο. Την συνέχεια όταν δείτε τη ταινία.

Η διαφορετικότητα υπάρχει σε όλους τους τομείς της ζωής, πόσο μάλλον ανάμεσα τους ανθρώπους. Καλό είναι να την αποδεχόμαστε και όχι να την υποτιμάμε αλλά να ερχόμαστε στη θέση του συνανθρώπου μας που είναι διαφορετικός από εμάς.

Η εκδήλωση ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την αποδοχή του διαφορετικού. Συγχαρητήρια σε όλους διαφορετικούς φορείς που συνεργάστηκαν για γίνει αυτή η σπουδαία εκδήλωση!!!Χρόνια πολλά Καλές Γιορτές!!!

Πηγή: https://www.evrytanika.gr

Αλλαγή Γραμμάτων
Αντίθεση