4η Μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2020 – Ελληνικές Συμμετοχές και με μετάλλιο

4η Μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2020 – Ελληνικές Συμμετοχές και με αργυρό μετάλλιο από τον Θανάση Κωνσταντινίδη στην κορίνα

4η Μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2020 – Ελληνικές Συμμετοχές και με αργυρό μετάλλιο από τον Θανάση Κωνσταντινίδη στην κορίνα.

Στίβος – ρίψη κορίνας

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», κατέκτησε έτσι το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα F32, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, στην πρώτη προσπάθεια βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (35.70μ.).

Στην δεύτερη, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης (38.68μ.). Στις υπόλοιπες «κυνήγησε» μια πολύ μεγαλύτερη βολή, στοχεύοντας στην κορυφή.

Ο Κωνσταντινίδης, με το 38.68μ., χάρισε στην Ελλάδα, το τέταρτο μετάλλιο έως τώρα, στους Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Για την ιστορία, ο Κωνσταντινίδης εκτός των δύο πρώτων βολών, είχε ακόμη μία έγκυρη (την 5η) που μετρήθηκε 38.51μ.

Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης, με 37.19μ., κατείχε ο Πολωνός Σόκαλ από τον Ιούνιο του 2016 στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Σόκαλ ήταν και ο αθλητής που είχε στερήσει από τον Κωνσταντινίδη το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για… μόλις 22 εκατοστά (33.69μ. έναντι 33.91μ.).

Όσον αφορά στο προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ, το κατείχε ο ίδιος με 35.44μ. από τις 2 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα.
Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε ο Κινέζος Λι Λιου με 45.39μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

ΚολύμβησηΠροκριματικοί

Για τον τελικό των 200 μέτρων μικτής ατομικής πήρε την πρόκριση ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Στην κούρσα του ο ΄Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος σε 2:28:58.

Ο Γιάννης Κωστάκης θα διεκδικήσει μετάλλιο στα 150 μέτρα μικτής.

Η Τσάκωνα τερμάτισε 5η στα 100 μέτρα πρόσθιο και αποκλείστηκε από τον τελικό κάτι που συνέβη και στην περίπτωση του Χριστάκη στα 100 μέτρα πρόσθιο καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην κούρσα του.

Τελικοί

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής SM8. Ο αθλητής από τον Έβρο κολυμβητής, αν και βελτίωσε την επίδοση που είχε στον πρωϊνό προκριματικό (2:27.57 έναντι 2:28.58), έμεινε έκτος. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης ξεκίνησε πολύ καλά και στα μισά της κούρσας είχε την τρίτη θέση. Όμως σιγά σιγά υποχώρησε και τερμάτισε έκτος.

Ο  Γιάννης Κωστάκης κατέλαβε την 8η θέση στα 150μ. μικτής ατομικής. Η επίδοσή του στον τελικό ήταν 3:43.75 και παρά ότι βελτίωσε την επίδοση των προκριματικών δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την όγδοη θέση.

Άρση Βαρών σε πάγκο

Την έβδομη θέση κατέλαβε στον τελικό της κατηγορίας – 80 κιλά στην άρση βαρών ο Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης. Ο Έλληνας αθλητής σήκωσε 187 κιλά και βγήκε έβδομος, βελτιώνοντας τη θέση που είχε καταλάβει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου είχε βγει όγδοος.

Μπότσια

ΜΕ ΤΟ “ΔΕΞΙ” ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη στον Α` όμιλο του μικτού ατομικού BC3. Ο Πολυχρονίδης μπήκε με το δεξί με Sport Assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, επικράτησε 7-2 του Ιάπωνα Καζούκι Τακαχάσι και… άνοιξε λογαριασμό θετικών αποτελεσμάτων στο Παραολυμπιακό τουρνουά μπότσια «Τόκιο 2020».

Αρχικά ο Πολυχρονίδης έχανε από τον Τακαχάσι αλλά βρήκε τον εαυτό του γρήγορα, γύρισε το παιχνίδι και τελικά κέρδισε με 7-2.

 Η εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 0-2, 3-0, 3-0

 Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου, ο Πορτογάλος Αβελίνο Αντράντε νίκησε 6-0 την συμπατριώτισσα του, Άννα Κόστα. Η εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 3-0, 1-0, 1-0

Πηγή: ert.gr

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: http://www.paralympic.gr/