5η Μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2020 – Ελληνικές Συμμετοχές και με χάλκινο μετάλλιο

Ελληνικές Συμμετοχές και με χάλκινο μετάλλιο από τον Αντώνη Τσαπατάκης στην κολύμβηση.

Ελληνικές Συμμετοχές και με χάλκινο μετάλλιο από τον Αντώνη Τσαπατάκης στην κολύμβηση.

Κολύμβηση

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο για τη χώρα μας. Ο Έλληνας Παραολυμπιoνίκης στα 100 μέτρα πρόσθιο SB4 κατέλαβε τη τρίτη θέση με χρόνο 1:40.20 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Τσαπατάκης λίγο έλειψε να κερδίσει το ασημένιο αλλά μια… χεριά έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι μετά δυο τέταρτες θέσεις ήρθε το χάλκινο μετάλλιο.

Στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 ο Αντώνης Τσαπατάκης προκρίθηκε έχοντας πετύχει την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών και συγκεκριμένα 1:42.36.

Εκτός τελικού έμεινε ο Κωνσταντίνος Καραούζας, με την 12η επίδοση των προκριματικών (2:04.19).

Στον τελικό ο Αριστείδης Μακροδημήτρης προκρίθηκε (S2) με τον 7ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών (4:47.22). . Ο Έλληνας κολυμβητής στη δεύτερη προκριματική σειρά τερμάτισε 3ος με χρόνο 4.47.22 και με τον έβδομο καλύτερο χρόνο στο σύνολο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στο τελικό στα 200 μέτρα ελεύθερο S2. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε έβδομος με χρόνο 4:44.53.

Στίβος – Σφαιροβολία

ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΣΕΖΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Την 5η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F53 κατέλαβε ο Σεζόν Φερνάντες.

Η καλύτερη βολή του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη του Ρίο, μετρήθηκε 7 μέτρα 63 εκατοστά που αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ.

ΕΚΤΗ Η ΜΑΝΤΟΥΔΗ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΜΕ ….ΔΙΠΛΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ

Με διπλό πανελλήνιο ρεκόρ, η Ζωή Μαντούδη κατέλαβε την 6η θέση στη σφαιροβολία F20. Η καλύτερη βολή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν 13 μέτρα 47 εκατοστά.

Τρέξιμο των 100 μέτρων

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΣΕΙΤΗΣ, ΕΜΕΙΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε αμέσως μετά την εκκίνηση, όταν λίγο έλειψε να χάσει την ισορροπία του, στέρησε από τον Μιχάλη Σείτη τη δυνατότητα να προκριθεί στον τελικό των 100μ. T64.

Ο Ροδίτης πρωταθλητής, παρά την ατυχία, κατάφερε να κάνει προσωπικό εφετινό ρεκόρ με 11.66, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Η επίδοση του Σείτη ήταν η 13η των προκριματικών.

Τζούντο

Η ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΗΡΘΕ 7η ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ -70 ΚΙΛΩΝ

Η Θεοδώρα Πασχαλίδου κατετάγη 7η στην κατηγορία – 70 κιλά στο τζούντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον αγώνα για τον β` γύρο των ρεπεσάζ, ηττήθηκε από τη Λένια Φαμπιόλα Ρουβαλκάμπα Αλβάρεζ (Μεξικό).

Μπότσια

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ, ΕΧΑΣΕ Η ΝΤΕΝΤΑ

Το 2×2 στον 1ο όμιλο του μικτού ατομικού BC3 στο μπότσια έκανε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς αγώνες, επικράτησε 9-0 της Άννα Κόστα από την Πορτογαλία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Την ήττα με 8-2 από τον Ρώσο Λεγκοστάεφ γνώρισε η Άννα Ντέντα (sport assistanta η Χριστίνα Ντέντα), στην 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου για το μικτό ατομικό BC3 στο μπότσια.

Πηγή: ert.gr

Πηγή: http://www.paralympic.gr/